Istria

Om Istria

Midt i hjerte av Europa. Det er grønt og blått. Istria er den største halvøya i Adriaterhavet – en bortgjemt region rett ved siden av Italia. Og det minner om gamle Toscana før det ble invadert av turister og i-paden.
Det er en liten befolkningen og matkulturen betyr alt.
Kystbyene i Istria byr på krystallklart vann og småstein strender, romantiske smaker og kystlandsbyer i pastellfarger. Pula, Rovinj og Porec er noen av Istrias vakre kystbyer som tar i mot en tredjedel av alle Kroatias turister. Ta et bad i Adriaterhavet med gangavstand til gamlebyen, kaféer og butikkene. Hele Istrias kystlinje har en lengde på nesten 445 km.
Reis til hjerte av Istria, og du finner gater som tilbyr det som gjør Istria til et verdenskjent gourmet reisemål . Det er utallige vingårder og uendelige rekker med oliventrær. Vennlige skilt viser veien til nærmeste Agroturisme. (Aktive bondegårder ønsker turister velkommen til å oppleve det tradisjonelle gårdslivet på landet), hvor hjemmelaget pasta og trøffelretter garantert gjør at du aldri mer vil se på mat på den samme måten.
Istria gir deg sofistikert gastronomi i det enkleste kjøkken og ingrediensene er friske. Hjemmelaget, ferske, og alltid med olivenolje.
Det er ingen konserveringsmidler her. Hjemmelaget gnocchi, ferskt hjemmebakt brød, tartarstek krydret slik du ønsker det. Dette blir servert på en rolig måte og med stolhet. Men tro ikke at det er noe tilbakeliggende her. Mens familiens bestemor vinker fra kjøkkenet, forteller kelneren deg om restaurantens siste oppdateringer på Trip Advisor, og oppfordrer deg til å besøke Faacebook siden deres.
Er du av den sporty typen, som liker å holde seg i aktivitet også på ferien, vil du garantert finne en aktivitet av interesse i Istria. Det milde klimaet, den friske luften og det rene vannet tilrettelegger for de fleste aktiviteter, gjennom hele året, både innendørs og utendørs. Blant annet finnes det utallige trekking- og sykkelløyper som går på kryss og tvers over hele regionen.
Alt som er nevnt i ovenfor har vi selv erfart. Jeg lover – det er sant. Jeg er turisten med i-paden. Ikke hørt om Istria før? Det er greit. Kanskje vet du hvor Dubrovnik ligger? Da må du se litt lenger nord på kartet, 650 km for å være nøyaktig. Mest sannsynlig vet du hvor Venezia ligger – en 2,5 timers kjøretur unna.
 
Land: Kroatia
Antall innbyggere i Istria: 244.000 (4,85% av hele Kroatias befolkning)
Språk: kroatisk, italiensk
Nærmeste flyplass: Pula, Rijeka, Venezia
INTERAKTIV KART
SØK VILLAER & HOTELL

 

 

 

Blå og grønne byer i Istria

Sjekk ut linkene nedenfor for å lære mer om noen av de vakreste områdene Istria har å tilby!
De BLÅ kystbyene:
Pula/Medulin
Rovinj
Vrsar/Funtana
Porec
Umag/Novigrad
Rabac
De GRØNNE landlige byene:
Buzet
Groznjan
Motovun
Pazin
St Vincent (Svetivincenat)

 

Mer guider her.