Feriehus, ferieboliger og hotell i Kroatia - Charming Croatia

Bli forført av vakre Istria i Kroatia!

Istria i Kroatia kan ta pusten fra de fleste

Krystallklart vann, kalkfjell og nydelige omgivelser gjør halvøya på nordvest-kysten til den mest ettertraktede i Kroatia.  

Med et hint av Toscana og frodig italiensk natur, kan du her virkelig trekke pusten dypt, og bare nyte den forførende atmosfæren til det fulle.

En atmosfære full av duften av trøfler, sjø, oliven og grønnkledde åser.

Det finnes faktisk en Istria for enhver smak.

Enten du er havsnyter og vil oppleve den krystallblå Istria med yrende badeliv, eller er gourmetmat-elsker og heller jakter etter grønne oaser av fristende dufter, vil du kunne finne akkurat det som passer deg og ditt behov best.

De største byene på Istria-halvøya er Pula, Rovinj og Poreč, og de er alle meget viktige for Kroatias turisme.

Faktisk huser de alene hele en tredjedel av landets turister, og blir stadig en av de mest besøkte områdene.

Hum – verdens minste by

En skjult perle som du definitivt bør oppsøke, er det som sies å være verdens minste by. Landsbyen Hum teller ikke mer enn 23 innbyggere totalt, og med en historie som dateres helt tilbake til år 1102, vil du her virkelig kunne føle på det å være en ekte kroater.  

Landsbyen er faktisk ikke lenger enn 100 meter lang og 30 meter bred, og er lokalisert på en bakketopp med fantastisk utsikt.

Glagolitic Alley er stien som knytter Hum med nabolandsbyen Roč.

Dersom du tar deg en guidet tur mellom disse to landsbyene, vil du kunne høre fortellinger om hvordan magiske drager og alver styrte verden før i tiden, og historiene setter virkelig stemningen før du ankommer verdens minste by.

Å gå i gjennom selve Hum tar ikke mer enn ti minutter totalt, men du bør stoppe opp og nyte nydelige omgivelser og historisk middelaldersk arkitektur underveis.

Kirken fra 1100-tallet, massive by-vegger, utkikkstårn, steintrapper og middelalder-graffiti er noe du bør få med deg på turen.

Motovun

Ønsker du virkelig å oppleve vakker natur, kan det være en idé å stoppe innom Motovun (italiensk Montona).

Byen er ikke bare et blikkfang av utseende, men trenger du kulturliv og filminspirasjon i ferien, ta turen hit under det årlige arrangementet Motovun Film Festival.

 

Groznjan

Det snakkes mye om Istrias slående natur, men både kunst- og kulturlivet samt arkitekturen, fortjener faktisk like mye oppmerksomhet.

Er du interessert i kunst, vil det være en opplevelse å få med seg byen Groznjan på din reise i gjennom Istria.

Denne kunstneriske kolonien sies å være ”pretty as a picture”, noe som passer det kunstneriske livet her godt.

Byen har hele 30 gallerier det er verdt å besøke for en kunstnersjel, noe som forklarer kallenavnet ”Town of Artists”.

I tillegg er selve byen en historisk reise i seg selv.

Groznjan pleide nemlig en gang i tiden å være et slott, og ”The Great Gate” på vei inn til byen pleide å ha en kongelig vindebro tilknyttet. Akkurat som i eventyrene.

Noe som kjennetegner disse små middelalder-landsbyene på Istria, er fredfulle og rolige gater hvor du stille kan nyte selskapet til dine nærmeste.

I sommermånedene derimot, blir byene fylt opp av større kulturelle opplevelser du ikke bør være foruten.

Istrias ”blå atmosfære”

Sjø og yrende badeliv er noe du bør prioritere når du besøker halvøya.  

Det nydelige krystallklare vannet, rullestrender og svaberg vil gi deg den perfekte ”livsnyter”-opplevelsen du trenger i ferien.

Kroatia er meget opptatt av å bevare sin blå kystlinje, og holder blant annet på med den globale preserveringskampanjen kalt ”Blue Flags”.

Her skal alle strender merket med det blå flagget holde en viss internasjonal kvalitet og stand, både i form av strand, vannkvalitet og sikkerhet.

Mer informasjon om de blå flaggene i Kroatia og hvilke strender du bør oppsøke på Istria

Seiling i Kroatia

Vannsport og aktiviteter knyttet til sjøen, er meget populært i Kroatia. Seiling er turistenes favoritt, og vil være en perfekt måte for deg å nyte Istrias fulle potensial.  

Lei deg en båt med profesjonelt mannskap og seil av gårde for å oppleve Kroatias forlokkende badeliv.

Når vi nå er inne på vannaktiviteter, må det også nevnes at Istria kan tilby flere vannparker for deg og familien.

Dersom du i utgangspunktet heller vil bruke tiden din i Istrias grønne oase, men vil få et lite hint av hva øya kan tilby av vannaktiviteter, ta turen til en av vannparkene i nærheten.

Du vil garantert få en både gledelig opplevelse for deg og dine nærmeste.

Mat i Kroatia og Istria

Sofistikert gastronomi og kulturell arkitektur i skjønn forening?

Mat er en stor del av Istrias kultur, med hovedfokus på ferske råvarer og økologiske og hjemmelagede retter med hint av oliven.

”Kroatias Toscana” vet virkelig hvordan de skal forføre deg med sin sjarm, og vil trekke deg til sitt bryst via mat og drikke kombinert med overveldende natur.

Matkulturen betyr alt, og oliventreplantasjer og druegårder er to av øyas hovedattraksjoner.

For å få en innføring i deres lokale matkultur, anbefaler vi derfor å slenge deg med på et av de mange matlagingskursene som blir arrangert i området.

Avhengig av årstidene du reiser, vil kursene fokusere på de råvarene aktuell for den enkelte årstid.

Våren er asparges-sesong, mens på sommeren vil du se en overvekt av sjømat.

På høsten derimot vil du oppleve den berømte trøffelen, mens på vinterhalvåret er det minestronesuppe i fokus.

Trøffel - Oppdag delikatessen

Trøffel er og blir Istrias hoved-delikatesse, og slik navnet på den lokale retten tilsier;  

Dette er gull!

Det sies at denne gull-retten er beregnet som kongen av gastronomi, og er noe hver familie på Kroatias halvøy vil at du som turist skal få oppleve i løpet av ferieoppholdet. Med frisk trøffel servert på toppen av hjemmelaget pasta, vil du få en gastronomisk opplevelse du husker lenge.

Arkitektur og historie i Istria

Arkitektur og historie henger som et bakteppe når du nyter dine måltider på Istria-halvøya. Istria har en broket historie, og hørte til under Italia til etter 2. verdenskrig.  

Arkitekturen er derfor lik Italia, med blant annet flotte store herskapelige steinhus.

Om du virkelig vil oppleve historie, ta turen til Pula Arena, også kalt Amfiteateret, som er av de best bevarte og største monumenter av antikk byggekunst i Kroatia.

Her ble det gjennomført gladiator- og ridderkamper, og teateret rommer plass til opptil 23.000 mennesker. En tur hit vil med sikkerhet gi deg den romersk-historiske følelsen du ønsker når du besøker et land med slik betydningsfull historie.

 

Funderer du på en tur til Istria? Søk våra villaer& hotell.