LOSINJ

Feriehus, ferieboliger og hotell i Kroatia - Charming Croatia
 
 
 
Litt sør for den istriske halvøy finner du Losinj – en liten skatt av en øy som bugner over av vitalitet, velvære og klenodier fra antikken. Øyen er en del av øygruppen Cres-Losinj som er den største øygruppen i det kroatiske Adriaterhavet. Øygruppen består også av øya Cres og flere mindre øyer.

Med lidenskap for velvære

Vitalitet og velvære er to ord som stadig blir tatt i bruk når man prater om Losinj. Det behagelige klimaet på øyen har resultert i frodige og planterike omgivelser hvor man blant annet kan finne flere medisinske urter. Her kan du spasere rundt blant agaveplanter, kaktuser, palmetrær og magnoliaer. Du kan også plukke med deg friske frukter og nøtter, som pistasj, fiken, sitroner, appelsiner og mandariner, rett fra trærne.
Et herlig klima kombinert med urørte strender og en naturlig oase av vitalitet og velvære gjør Losinj til en utmerket plass for å lade opp batteriene. Aromaterapi, kinesiologi, thalassoterapi, klinikker for peeling og annen hudpleie – alt finner du her.
Inn i mellom behandlinger og spa-besøk kan du også utforske en av Losinjs mange sykkelløyper eller oppleve en magisk verden under vann og øyens gode forhold for dykking og snorkling.
Kombinasjonen sport og rekreasjon, i tillegg til god lokal mat og et mildt klima, gjør Losinj til en ideell destinasjon året rundt.
Apoxyomenos-museet, Feriehus, ferieboliger og hotell i Kroatia - Charming Croatia

Apoxyomenos-museet

Den største byen på Losinj heter Mali Losinj og her er Apoxyomenos-museet et av høydepunktene. Museet er hjemmet til statuen med samme navn –  en 2000 år gammel atletisk mann i bronse som ble oppdaget på sjøbunnen av Losinj i 1999. På museet kan du lære mer om hvordan de oppdaget statuen og følge dens tur fra skjult skatt til beundret kunst på en svært moderne og interaktiv måte.
Delfiner!, Feriehus, ferieboliger og hotell i Kroatia - Charming Croatia

Delfiner!

I tillegg til den hyggelige og imøtekommende lokalbefolkningen har Losinj en nabo som er ekstra vennlig –  nemlig delfinen! Rundt 100 delfiner har gjort området til sitt permanente hjem, inkludert Albus, en sjelden hvit delfin som blir monitorert av lokalbefolkningen med hensikt å holde ham trygg. På Losinj arrangeres det daglige turer som tar deg med ut blant disse vennlige skapningene.
Mer
Ingen stress i Cres, Feriehus, ferieboliger og hotell i Kroatia - Charming Croatia

Ingen stress i Cres

Cres – vi elsker denne plassen! En herlig, sjarmerende øy som er lett tilgjengelig via broen fra Losinj til Osor på Cres. På veien mellom disse to øyene vil du se landskapet endre seg dramatisk, fra bratte kystklipper og høye topper, til lave sletter og laguner. Cres er med sine 66 km2  Kroatias største øy, med mange bukter, laguner og strender å oppdage. Sørg for at du får med deg marinaen – den sies å være en av de vakreste i Adriaterhavet. Cres er for øvrig en perfekt destinasjon for en dagstur på sykkelen.
Hvordan komme seg til Losinj, Feriehus, ferieboliger og hotell i Kroatia - Charming Croatia

Hvordan komme seg til Losinj

De nærmeste flyplassene til Losinj er:
RIJEKA-KRK
PULA
Du har mange transportalternativer fra flyplassen til Losinj. Du kan blant annet ta et privatfly direkte til byen Mali Losinj fra de nærmeste flyplassene (Pula, Rijeka, Zadar, Zagreb, Split, Dubrovnik, Vienna, Milano, Venice). Ta kontakt hvis du ønsker mer informasjon om denne tjenesten.
For alle som er mer komfortable på bakken, er det flere transportselskaper som tilbyr Pula-Losinj dør-til-dør-tjenester. Ta kontakt med oss for mer informasjon.
Hvis du har bil, anbefaler vi at du tar Jadrolinija-bilfergen fra enten Zadar (fergen stopper på flere øyer), Brestove (Istria), eller Valbiska (Krk) til Losinj.

Overnatting i Losinj

Villa Hortensia

Cikat bukta, som ligger i skyggen av furuer, er en av Losinjs fineste steder og det her du finner den sofistikerte, elegante Villa Hortensia.

Den er nå smakfullt restaurert til sin tidligere prakt. Det er et luksuriøst og tilbaketrukket sted, som gir gjestene ro, privatliv og all tenkelig komfort for en perfekt ferie - i ti elegante rom.

Denne praktfulle villaen med karakteristisk Østerrike- Ungarske arkitektur har luksuriøse omgivelser for et perfekt opphold ved sjøen. Villa Hortensia er omgitt av en vakker hage med en egen plass for soling og et utendørs svømmebasseng med oppvarmet sjøvann. Villaen har 10 soverom med hvert sitt baderom, og disse rommene er ypperlige for en behagelig og avslappende ferie. Villa Hortensia er romslig, luftig og med vakkert lys. De romslige soverommene gir topp komfort til den moderne gjest. De har en åpen design med et tilhørende bad.
mer

Boutique Hotel Alhambra

Omgitt av furutrær og palmer, og med en beliggenhet som gir deg en nydelig utsikt over krystallklart hav og den flotte Čikat-bukta, finner du Hotel Alhambra (og Villa Augusta) -Lošinjs mest elegante boutique-hotell.

Bak den restaurerte østerriksk-ungarske fasaden vil du finne en luksuriøs komfort som forventes kan fra et medlem av Small Luxury Hotels of the World. Fra smakfull innr edning av deluxe-rom og suiter til eksklusive baderomsfasiliteter - det er i detaljene at Hotel Alhambras skjønnhet skiller seg ut.

I hotellets første etasje finner du hotellets stilfulle loungebar og anerkjente restaurant. I baren kan du nyte en ettermiddags-cocktail før du i restauranten blir introdusert for dens omfattende vinkjeller og en a la carte meny som frister med en rik overflod av lokale råvarer og spesialiteter.

Hotellet har mange muligheter for rekreasjon og avslapning. Du kan finne deg en solseng og slappe av ved det oppvarmede, innendørs saltvannsbassenget, eller ta den korte turen ned til hotellets private strand. Alternativt kan du styrke sinn og kropp i Alhambra Spa som tilbyr badstuer, massasjerom og en rekke behandlinger inspirert av dufter og aromaer fra øyen.
mer

Hotell Bellevue

By the sea, in the heart of a centennial pine forest of the most intimate and beautiful Lošinj bay, Čikat, the Hotel Bellevue will take your breath away. Passing through a comprehensive renovation, the hotel of unique architecture, delivers sophisticated comfort for a luxurious, dream holidays. Affluence of carefully chosen details, exquisite service and unique concept of content secure carefree relaxation and enjoyment.

mer

Aktivitetsferie på øyen Losinj

Meld deg på et ukelangt opphold på øyen, og utforsk aktiviteter som sykling, kajakkpadling, fotturer og snorkling. Aktivitetene tar deg til sandstrender og skjermede viker og bukter, fjell, stier, utkikkspunkter, grotter og skipsvrak.

mer