Feriehus, ferieboliger og hotell i Kroatia - Charming Croatia

Opplev Istrias småbyer

Bale

På en av bakketoppene i det landlige Istria finner du middelalderbyen Bale. Den lille byen er vel verdt en snarvisitt, om ikke et lengre opphold. Her finner du steinbelagte gater fra det 14. og 15. århundre som sirkler seg opp bakketoppene og skaper en stemning litt utenom det vanlige. I gatene finner du sporadiske gallerier, butikker og tavernaer som gir byen en avslappet og kunstnerisk atmosfære.

Med en beliggenhet på 15 km sørøst for Rovinj og med en høyde på 140 meter, er Bale en enkel dagstur og en forfriskende pause fra kysten. Bale ligger også bare 8 km unna kysten og Colone Cove strendene.

Hotell: Wine Hotel Meneghetti

Mer om Bale her.

Buje

I Buje finner du det typiske istriske landskapet - kuperte veier omgitt av vingårder og olivenlunder så langt øyet kan rekke. Selve byen tilbyr et varmt fristed for reisende som ønsker å reise tilbake i tid, nye smaker for dem som er  på utkikk etter den neste store kulinariske oppdagelsen og spennende opplevelser for naturentusiaster og syklister, uansett årstid.

 Villaer: Monte, Poropati

Hotell: San Rocco Heritage Hotel

Mer om Buje her.

Fazana

I nærheten av den klassiske byen Pula, finner du Fažana, avgangshavnen til Brijuni-øyene – nasjonalparken som med sine strender, furuskog, strandpromenader og restauranter langs sjøen tilbyr det perfekte stedet for hvile og rekreasjon.

Fažana har det du kan forvente fra en liten, idyllisk fiskeby. Havnen, som er full av liv, er den perfekte plassen for å få med seg fiskebåtene som kommer og går. I Fažana kan du også besøke det lokale fiskerimuseet og fiskemarkedet, du kan nyte utsikten over Brijuni fra den fantastiske strandpromenaden eller ta en pause på terrassen til en av de mange hyggelige restaurantene i byen.For en bit av lokal kunst kan du besøke sognekirken til SS. Cosmas og Damian, og den romanske kirken Vår Frue av Mount Carmel. Kunstverk som skiller seg ut i sognekirken er "The Last Supper" malt i 1598 av Zorzi Ventura og den Gotiske krusifiks fra 1500-tallet. Rester av freskomalerier fra det 15. århundre og statuen av Den hellige jomfru fra det 14. århundre pryder kirken Vår Frue av Mount Carmel.

Hotell: Historic Hotel Villetta Phasiana 

Mer om Fazana  her.

Groznjan

Grožnjan blir ofte kalt “kunstnernes by” og er et ideelt reisemål for dagsutflukter fylt med kunst, gallerier og konserter. Byen finner du på vestsiden av Istrias innland, nært Brtonigla og Novigrad, og bare 15 kilometer fra kysten.

Grožnjan er en middelalderby hvis opprinnelige skjønnhet er godt representert med sine gamle murer, fort, kirker og monumenter. Groznjan ble kunstnernes by i 1956 når artister og kunstnere begynte å bosette seg i tomme hus og bygninger som tidligere beboerne var nødt til å forlate, noe som sørget for at byen ikke gikk fortapt. I dag er deres opptredener og forestillinger grunnen til at byen er sett på som en gunstig destinasjon for lærerike, avslappende og kreative ferier. Grožnjan er beriket med en kunstnertradisjon i sin beste forstand - kreativitet på stedet. Også mange kjente og populære kunstnere holder sine forestillinger langs de steinbelagte gatene og du kan tilbringe tid med kjente kunstnere i deres gallerier. Ta deg en tur til Grožnjan og opplev Istria på en helt ny måte!

Villa: Villa Poropati

Mer om Groznjan her.

Hum

Hum er kjent som den minste byen i verden, noe som også gjør den til et av de mest attraktive reisemålene i Istria. Med kun et tjuetalls innbyggere har den lille plassen både kirke, skole, rådhus og annen viktig infrastruktur som gjør at byen fyller alle kriterier for å kalle seg en by.

 

Hum finner du i nærheten av byen Roč, dypt på innlandet av den istriske halvøy. Hum og Roč er forbundet gjennom en felles historie og kultur. Mellom Roč og Hum kan du også finne en syv kilometer lang tursti med monumenter langs veien som hedrer det gamle glagolittiske alfabet som i sin tid ble brukt i området.

Området rundt Hum er spesielt attraktivt for naturelskere. Tykk skog, enger og åser er perfekt for både lange turer og korte familieutflukter. Hum er kanskje en liten by, men har til gjengjeld mye å by på!

Mer om Hum her.

Motovun

Denne vakre byen i høyden er noe av det det nærmeste du kommer et postkort-perfekt landskap og er ofte avbildet som eksempel på istrisk landsbyidyll.  

Matglade turister er spesielt glad i Motovun da den omkringliggende skogen er rik på trøfler. Den istriske hvite trøffelen har sin høysesong fra september til desember og da finner du ofte gode porsjoner av delikatessen på menyen til byens utsøkte restauranter og lokale “konobas”. Området er også kjent for sine vingårder som produserer blant annet hvitvinen Malvasia og rødvinen Teran.

Motovun er også hjem til den kjente filmfestivalen av samme navn, som tiltrekker seg opptil 40 000 gjester hvert år i slutten av juli. Den unike atmosfæren filmfestivalen skaper har fått journalister til å kalle filmfestivalen for "Cinema Paradiso", og er en kulturell opplevelse utenom det vanlige.

Villaer: Villa BencaniVilla Benvenuti, Villa Palazzo AngelicaVilla Sancta MariaVilla Zora

Mer om Motovun her.

Novigrad

Novigrad, en engang fredelig fiskelandsby, har de siste årene utviklet seg til en karismatisk turistdestinasjon. Selv om om populariteten har økt blant turister fra hele verden, har byen klart å holde på sin intime og uimotståelige sjarm.

I Novigrad  kan du finne flere bistroer, pizzeriaer og lokale konobas. De hyggelige vinbarene, kafeene og iskrembodene har en hjemlig og vennlig atmosfære som bidrar til byens middelhavsidyll.

Villa: Villa Carigador

Hotell: Rivalmare Boutique Hotel, San Rocco Heritage Hotel

Mer om Novigrad her.

Pazin

Byen Pazin finner du i hjertet av Istria og er et flott utganspunkt for ditt istriske eventyr. Her har du hele halvøyen for dine føtter og flere av Istrias opplevelser er kun en kort kjøretur unna.

Pazin er ikke bare et rolig avbrekk fra den folksomme kysten om sommeren, men kan også by på middelalderslott, koselige kaféer og spennende natur i form av juv og grotter

Den lille byen har til og med satt sitt preg på den legendariske forfatteren Jules Vernes som nevner stedet i en av sine bøker. For alle bokelskere der ute har byen sin egen kafé som bærer forfatterens navn hvor du kan se gjennom 100 år gamle bøker, mens du nipper til et glass Mavazija, selvfølgelig.

En mulighet til å bli kjent med byen ovenfra er helt klart en mulighet man bør gripe. Den første ziplinen er 220 meter lang og gir deg en fart på 40 km/t. På den andre siden av linen ender du opp i hagen til Forfatterens Hus. Den andre ziplinen er litt lengre med sine 280 meter, og også litt raskere (50 km/t), og lar deg nyte utsikten av området rundt og flere flotte bygg fra middelalderen. Denne linen ender ved lysthuset over Babina Kuca-grotten.

Villaer: Villa Bacula, Villa Dvori na Brigu, Villa Luna Bianca, Villa KatatarinaVilla Luna Nera, Villa Luna Rossa, Villa Terra BiancaVilla Terra Gialla, Villa Terra Grigia, Villa Terra NeraVilla Terra Rossa, Villa Viscum

Mer om Pazin her.

Porec

Middelhavsområdet hvor du finner Porec har et mildt klima, fruktbart land og frodig vegetasjon – noe som også har gjort byen Poreč til en unik feriedestinasjon.

Det vakre med Porec er byens bekvemmelighet. Du kan enkelt ta deg til sentrum fra ethvert hotell, leilighet eller campingplass, kun ved en kort spasertur, en rask sykkeltur eller med turisttoget. Utforsk og bli kjent med Porecs gater og torg, parker og strender, og ikke minst dens flotte gamleby.  

Hotell: Villa Karda Residences

Villaer: Villa Tona, Villa Elena

Mer om Porec her.

Rabac

Rabac er en av Istrias størte strandresorter og er stolt av å være kjent som “Istrias perle”. Rabac ligger bare 5 km sørøst for Labin, i en skjermet bukt med kiselstrand. Byen var en gang en liten fiskerlandsby, men nå svulmer det med hoteller, campingplasser og privat innkvartering.

 Villa: Villa the One

Mer om  Rabac her.

Rovinj

Rovinj er et populært reisemål og regnes som et av Kroatias mest romantiske steder. Med sine pastellfargede hus tett i tett opp byens bratte gater som svinger seg opp mot byens venetianske klokketårn, er det vanskelig å finne en by som er mer verdt et besøk enn Rovinj.

Mer om Rovinj her.

Umag

Umag har noe for enhver sesong. Fra vinterfestivaler, karnival, våreventer, gastronomiske festligheter til sportsarrangementer som for eksempel Tennis ATP, som går av stabelen i juli. Finn ut hva som er på årets agenda på Umags arrangementskalender – hvor du også kan lese om lokale kuriositeter og festligheter.

 Vills: Villa Monte

Mer om Umag her.

Vrsar

Den vakre kystbyen Vrsar er et av våre favorittsteder i hele Istria og er et prakteksempel på småbyidyll i Kroatia. Nyt utsikten ved havnen, ta en spasertur langs de små gatene eller ta deg en dukkert. Alt du trenger for en avslappende ferie er i umiddelbar nærhet. For alle som har en fascinasjon for sykling har Vrsar også flere vakre sykkelruter i området rundt.

Hotell: Hotel Vista

Villa: Villa La Reina

Mer om Vrsar her.

 

For mer nyttig informasjon om alle de morsomme tingene å se og gjøre i sentrale Istria, sjekk ut dette blogginnlegget fra Chasing the Donkey!